Deel je liefde met een vreemde.

instaswap gingerchickies

Een vreemde blij maken met een zelfgemaakt kadootje. Het klonk als een ouderwetse kettingbrief. In de winter zag ik ze al voorbij komen op Instagram. Vrolijke foto’s van washi tape, lintjes en zelfgemaakte kadootjes. Ik als fröbelaar word daar wel gelukkig van. De hashtag instaswap nodige uit tot nader onderzoek.

Instaswap, wat is het?

Op Instagram komen regelmatig hashtags voorbij met opdrachten of series die uitnodigen om er aan mee te doen. Het leuke aan de #instaswap is dat je een combi maakt van online en offline. Je maakt iets voor iemand die je niet kent. Wel mag je gluren op zijn of haar Instagram profiel voor inspiratie. En het leuke is dat je ook iets ontvangt van iemand die je niet kent. Je geeft een beetje liefde en krijgt er een beetje liefde voor terug.

Lynda Home, oprichtster van Instaswap, heeft laten zien dat social media helemaal niet onpersoonlijk is. Met Instaswap (Insta = Instagram, swap = delen) deel je een beetje liefde met een vreemde, #sharesomekindness. Ze kan dit zelf uiteraard beter uitleggen en deed dit heel dapper bij TEDxRoermond.

Hoe werkt het?

Je schrijft je in voor een Instaswap-editie op de website van Instaswap. Als de inschrijving is gesloten word je gekoppeld aan een swap-maatje. Per e-mail ontvang je alle info over je swapmaatje, zijn of haar Instagram account en adresgegevens. Dan begint de voorpret pas echt. Je gaat gluren bij het Insta-account van je swapmaatje. Wat voor een persoon is het en wat vind hij of zij leuk. Het idee is dat je zelf iets maakt maar zelf iets kopen is geen taboe. Ik maakte er een mooie combi van.

Mijn instaswap.

Het was even schrikken toen ik het profiel van mijn swap-maatje, Mariël Valley, bekeek. Mariël heeft een webshop in kaarten, posters en accessoires. Het ziet er allemaal zo verantwoord en mooi uit dat ik bijna besluit naar de winkel te rennen in plaats van mijn voorgenomen DIY-sessie. Nu heb ik eens in de zoveel tijd behoefte om iets in elkaar te fröbelen dus toch maar doorgezet.

instaswap gingerchickies

Ik maakte een sjaal, een sleutelhanger en een deurhanger en verpakte die in een tasje. Kocht er een mooie kaart bij in de stijl van Mariël en instaswap aangekomentoen kon het inpakfeest beginnen. En meteen ook de spanning, komt mijn pakketje goed aan en zal ze het leuk vinden.

Het idee is dat je zowel de voorpret als het ontvangst plaatst op Instagram met #instaswap. Opgelucht en trots was ik toen de leuke reactie van Mariël binnen kwam.

 

Liefde ontvangen.

In mijn enthousiasme was ik op de dag van verzending helemaal vergeten dat ik ook een Instaswap ging ontvangen. Het pakketje kwam en meteen doken mijn kleine Gingerchickies er boven op. Een doos vol liefde met allemaal heerlijke cadeautjes. Toch wel erg leuk om ook wat liefde te ontvangen!

uitpakken gingerchickies

Wil je ook een keer meedoen met Instaswap? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief dan weet je zeker dat je de volgende keer niet mist.

Tagged , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *