Lokaal ondernemen binnen handbereik.

Een eigen winkeltje, welk kind wil dat nu niet. Ik in ieder geval wel en nu is het zo ver.

Lokaal ondernemen zat er al vroeg in. Als klein meisje speelde ik graag kassajuffrouw, ging de deuren langs om bloemzaadjes te verkopen en keek uit naar groep 7 toen ik eindelijk kinderpostzegels mocht verkopen. En nu, jaren later, is het zo ver. Ok geen fysieke winkel, geen balie met een mooie kassa en bonnetjes maar wel een zelfgebouwde webshop. Het gevoel is hetzelfde.

Ondernemen

Wat doe je als je als moeder moeite hebt om passende kleding voor je dochters te vinden en je zelf net niet handig genoeg bent met de naaimachine? De voorliefde voor mode en stoffen was er. De droom van een eigen winkeltje was er ook dus de combi was snel gemaakt. Een eigen kledinglabel.

De eerste beslissing die ik maakte betrof de productie van de kleding. De productie moet lokaal plaatsvinden.

Lokaal ondernemen

Geen avontuur naar het buitenland dus maar dicht bij huis. Een bewuste keuze. Ook mijn kledingkast is niet “schoon” maar voor mijn eigen label wil ik zeker weten dat de kleding op een verantwoorde manier gemaakt wordt.

Het werd een Delfts avontuur!

stichting stunt

Ik kwam in contact met de Delftse onderneemster Marieke Rolloos. Marieke heeft haar eigen Atelier Zeven en sinds kort haar eigen tassenmerk Taz. Een creatieve, energieke dame en super sociaal. Marieke begeleidt de deelnemers van het naaiatelier van Stichting Stunt. Het naaiatelier is een leerwerkbedrijf waar deelnemers en vrijwilligers uit alle windstreken hun talenten op gebied van textiel inzetten. Zowel van nieuwe stoffen als restjes stof worden hier de mooiste dingen gemaakt. Van tassen tot kussens en kleding.

Al snel was er een klik met Marieke en was Stunt enthousiast om aan het werk te gaan voor Gingerchickies. Het avontuur kon beginnen.

Flexibel

stichting stuntAls startende ondernemer moet je flexibel zijn. In mijn geval was de keuze voor lokaal ondernemen iets wat flexibiliteit met zich meebrengt. Op de fiets naar het naaiatelier, direct contact en korte
doorlooptijden. Heel fijn in een branche die trendgevoelig is.
Lokaal ondernemen heeft mij de kans gegeven om iets te doen wat al heel lang op mijn wishlist stond.

Het geeft veel energie om aan iets te werken waar je blij van wordt en het voelt goed om iets terug te doen. Heb jij ervaring met lokaal ondernemen? Deel je tops en tips onderaan het blog bij de reacties.

Tagged ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *