Pimp your pics; mijn favoriete foto apps.

 

Gingerchickies mobiele fotografie

De meeste foto’s die ik maak zijn niet direct Instagram-proof. In mijn filmrol komen vooral mijn dametjes terug. Los van het feit dat het weer en licht niet altijd meewerken is je kids op de foto zetten een ware uitdaging. “Iets meer naar rechts”, “Schuif die bak met speelgoed aan de kant”, “Zit nou even stil”. Komt dit je bekend voor? Geen paniek want er zijn genoeg apps beschikbaar om je foto op te leuken zodat hij wel Instagram-proof wordt. Dit zijn mijn twee favoriete foto apps.

Snapseed.

Tijdens een workshop mobiele fotografie die ik voor T-Mobile organiseerde werd de foto app Snapseed besproken. Fotograaf Eelco Roos (@croyable) leerde ons de belangrijkste functies van deze app.  In de app zitten alle bewerkingsfuncties die je nodig hebt. Naast bijsnijden, draaien en kantelen kun je de foto bijstellen in o.a. sfeer, helderheid en contrast. En om er voor te zorgen dat je echt geen andere app meer nodig hebt zitten er ook diverse filters en frames op.

Gingerchickies mobiele fotografie
voor en na bewerken

Met de filters ben ik wat terughoudend. Ik speel vooral met de hooglichten, contrast en verzadiging. De verzadiging op -100 vind ik een mooier resultaat geven dan één van de zwart-wit filters in Instagram zelf.

Gingerchickies mobiele fotografie
voor en na bewerken

Download hier gratis de Snapseed app:
Android
iPhone

 

Layout.

Layout is een super simpele foto app om meerdere foto’s te bewerken tot één. Je klikt de foto’s aan die je wilt laten zien en vervolgens kies je één van de weergaven. Als je het mooi vindt kun je ook randen toevoegen. Je slaat de nieuwe foto op in je filmrol en kunt hem direct delen via apps als Instagram, Facebook en Whatsapp. Leuk om bijvoorbeeld je mooiste foto’s van de maand te delen op Instagram.

Gingerchickies mobiele fotografie

Staat de app al op je telefoon dan kun je hem ook direct vanuit Instagram openen. Kies een foto en rechtsonder verschijnt een icoontje waarmee je naar de Layout app gaat. Super simpel en leuk om mee te spelen.

Gingerchickies mobiele fotografie

Download hier gratis de Layout app:
Android
iPhone

Welke foto apps zijn jouw favorieten? Laat het mij hier onder weten dan ga ik ze eens proberen.

Ben je nog niet toe aan foto’s bewerken lees dan eerst mijn basistips voor mobiele fotografie.

Tagged , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *