Bazig tentje die Buikpluis.

buikpluis tipi gingerchickies

“ Lokaal ondernemen vinden wij baas” is het motto van Buikpluis. Een paar weken geleden ontmoette ik Anne Kleijweg en haar vriend Bas Wenneker, eigenaren van Buikpluis. We zagen elkaar in de Instore Conceptstore in Delft waar de jongste gingerchickie schitterde op de fotoshoot voor de introductie van de tipi. Een gedreven dame die Anne, ze weet wat ze wil maar laat ook met een gerust hart zaken over aan andere professionals. Zelden zag ik een fotoshoot zo soepel verlopen.

Waar staat Buikpluis voor?

Buikpluis gelooft in lokale en eerlijke productie, arbeidsre-integratie voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en hergebruik van materialen.

“Met Buikpluis hebben we een manier gevonden om onze creatieve ideeën een podium te geven en onze maatschappelijke doelen na te streven.”

Ik vind dit een prachtige combi en het zet mij meteen aan het denken hoe ik mijn eigen creatieve ideeën vorm kan gaan geven.

De tipi

De Gingerchickies hebben mazzel, als één van de eersten mogen zij kennis maken met de Buikpluis tipi. Stiekem staat dit item al een tijd op mijn verlanglijst voor de dames dus dat komt mooi uit. Wie wil er nou niet zijn eigen tipi! Rosie valt als een blok voor de creme variant dus die gaat na de fotoshoot mee naar huis.

buikpluis tipi gingerchickies

De tipi heeft een maatschappelijk en duurzaam karakter. Alle materialen die in de tent gebruikt worden zijn van lokale leveranciers en ook de productie wordt lokaal gedaan. Het maatschappelijke zit hem in de heren en dames die de tenten maken. Zij werken bij Stichting Stunt, een arbeidsre-integratie project in Delft dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan arbeidsritme helpt. Een bazige tipi dus!

buikpluis tipi gingerchickies

Het fijne aan de tipi vind ik, dat hij stevig in elkaar zit maar toch licht is zodat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen. Hier thuis verhuist Rosie zelf de tipi vanuit de woonkamer naar de tuin of haar slaapkamer. Net zo gemakkelijk.

Doe mij ook zo’n bazige tipi.

Enthousiast geworden over de tipi? Je kunt hem bestellen op de website van Buikpluis. Vergeet niet een kijkje te nemen bij de accessoires, superleuk en ook allemaal maatschappelijk verantwoord geproduceerd.

 

Tagged , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *