Schiet er op los; 3 tips voor mobiele fotografie.

smartphone fotografie

Zodra ik mijn iPhone 6 in handen had en zag hoe mooie foto’s ik met deze smartphone kan maken ligt mijn spiegelreflex camera weg te stoffen in de kast. Maak jij ook liever foto’s met je mobiele telefoon? Ik geef je een aantal tips waar je op kunt letten om je foto’s nog mooier te maken.

Drie tips voor mobiele fotografie.

Maak je lens schoon.

Het lijkt een inkoppertje maar ongemerkt wordt de lens van je smartphone vies. Gebruik een lensdoekje of een stukje stof en poets regelmatig voorzichtig de lens schoon.

Raster aan.

Om er voor te zorgen dat je foto interessant is om naar te kijken kun je spelen met de compositie. Het onderwerp van de foto wat het meeste aandacht verdient zet je op de snijlijnen van het raster. Of als het om een portret gaat juist precies in het midden. Dit kun je op gevoel doen of het raster van je telefoon gebruiken.

gingerchickies tips mobiele fotografie
Zet het raster aan.

Bij mij staat het raster standaard aan, wel zo gemakkelijk. Bij een iPhone kun je het raster hier aanzetten: Instellingen-Foto’s en Camera-Raster.

Juiste lichtinval.

Door voorzichtig het beeldscherm van je smartphone aan te raken tijdens het fotograferen, kun je spelen met de lichtinval. Raak op verschillende plekken het beeldscherm aan om tot de beste foto te komen. Houd je scherm wat langer ingedrukt om de lichtinval vast te zetten. Handig als je de compositie daarna nog wilt veranderen.

gingerchickies tips mobiele fotografie
Verander de lichtinval.

Zo nu ben je klaar om foto’s met je smartphone te maken. Mijn ervaring is dat je vooral veel moet proberen. Dus ga lekker naar buiten en schiet er op los! In mijn volgende blog geef ik je tips om je foto’s interessanter te maken.

Tagged , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *